Interviu cu Daniela Gumann, trainer, autor şi antreprenor

Interviu cu Daniela Gumann, trainer, autor şi antreprenor

1141
Daniela Gumann
Daniela Gumann

Nu cu mult timp în urmă am aflat despre activitatea doamnei Daniela Gumann, dintr-un mesaj trimis de aceasta redacţiei noastre. Deoarece preocupările sale ni s-au părut deosebit de interesante, ele venind în sprijinul românilor care muncesc în străinătate, i-am solicitat un interviu pe care ni l-a acordat în exclusivitate, prezentat în continuare. Interviul este precedat de o autobiografie a doamnei Gumann.

Autobiografie

Sunt născută în august 1970. Sunt căsătorită cu Constantin Gumann și am o fetiță pe nume Johanna Gumann în vârstă de 16 ani. Părinţii mei au fost oameni simpli, cu studii medii dar cu valori morale deosebite. De la mama am primit cele mai preţioase sfaturi şi reguli de viaţă pe care şi astăzi, după ce ea nu mai este, le aud în minte, le respect şi le predau mai departe copilului meu. Şi mai plăcut este când aud aceleaşi cuvinte de la soţul meu, căruia, glumind îi spun, că eu cred că mama mea i-a îndreptat paşii (spiritual) către mine. Spun asta, pentru că numai datorită lui, eu am liniştea şi cadrul necesar de a crea, de a dezvolta anumite activităţi şi chiar firma de îngrijire bătrâni la domiciliu, cu care ne ocupăm în prezent în Austria. De la oamenii care i-am cunoscut în viaţa mea, am învăţat cum să fiu şi cum nu trebuie să fiu.

Am absolvit Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice în Galaţi la Universitatea Danubius,  apoi la Universitatea din București – Facultatea de Sociologie și Asistență Socială am absolvit Tehnici şi Practici în Asistenţa Socială, studii care mi le-am echivalat la Ministerul Educației de la Viena. În Austria, la Salzburg, am urmat un curs Deutsch für Pflege – Germana pentru îngrijire, după care am fost admisă la Universitatea din Salzburg – Facultatea de Psihoterapie în anul 2014, și tot în Salzburg am dobândit și calitatea de trainer cu autorizație de practicare.

Interviu

CărţiBune.eu: Cine este doamna Daniela Gumann?

Daniela Gumann: „Cine sunt eu?” este o întrebare pe care mai devreme sau mai târziu toți trebuie să ne-o punem cu scopul de a găsi repere de orientare și resurse motivaționale să devenim mai performanți în acțiunile pe care le întreprindem.

Sunt o femeie ambițioasă, sociabilă, sensibilă, serioasă, dornică să învețe în fiecare zi câte ceva. O femeie luptătoare, care nu renunță, chiar dacă a avut piedici, care caută soluții, și dacă nu le găsește, le inventează.

Sunt o mamă care se dedică familiei, care-și iubește enorm fetița căutând să-i ofere cât mai multă atenție pentru a-i deschide orizonturi, să-și dezvolte personalitatea.

Sunt o soție iubitoare, care este lângă soțul ei, poate chiar mai mult decât el și-ar dori, sunt înțelegătoare, și total implicată în viața de cuplu.

CărţiBune.eu: Sunteți stabilită în Austria și lucrați pentru propria dumneavoastră firmă acolo. Cum este pentru un antreprenor român în străinătate?

Daniela Gumann: Nu este absolut deloc simplu și nici pe departe ușor. Am muncit mult. Noi nu punem în calcul câștigul ci prestigiul. La început a fost mai greu și nici acum nu pot spune că este mai simplu sau ușor, însă acum, am ajuns la un anume nivel în care ne putem permite să și refuzăm, să alegem, să nu acceptăm chiar orice. Împreună cu soţul meu, Constantin Gumann care are cetăţenie austriacă şi este stabilit în Austria de 35 de ani, conducem firma de intermediere locuri de muncă în Austria în domeniul îngrijirii bătrânilor la domiciliu, în care am investit un amplu efort financiar şi uman, de construcţie a brand-ului „D&C Gumann”, întins pe parcursul unei perioade de 5 ani, graţie căruia această firmă şi-a consolidat o imagine publică, notorie în piaţa de profil.

CărţiBune.eu: Motto-ul firmei D&C Gumann este: „Lucraţi cu profesionişti! Succesul nu este o întâmplare.”  De ce?

Daniela Gumann: Pentru că firma D&C Gumann se remarcă prin respect și seriozitate față de oamenii cu care lucrăm, prin profesionalism și prin asigurarea de servicii complete. Pentru că îmi ascult echipa, verific respectarea standardelor și încurajez în permanență interacțiunea între colegi și clienți. Pentru că eu personal am prestat aceiași activitate, și vin mereu cu completări și îmbunătățiri în buna desfășurare a relațiilor între clienți și îngrijitoare. Activitatea în servicii sociale presupune multă muncă, empatie, răbdare în orice colț al lumii s-ar desfășura.

CărţiBune.eu: Când ați început să scrieți și cum se numește prima dumneavoastră carte?

Daniela Gumann: Ahh…, eu cochetez de multă vreme cu scrisul. Am început să scriu mai întâi poezii de dragoste. Apoi, când am plecat în Israel, în urmă cu 20 de ani, am continuat cu poezii triste, pe care nu le-am adunat într-o carte. Ele există doar în format electronic, împărțite pe categorii – de dragoste sau triste. Acestea nu le-am publicat, considerând că sunt foarte intime și personale. Exprimă profund starea în care eram atunci când scriam. A urmat lucrarea mea de licență de la facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității Danubius Galați care s-a numit „Conflictul Arabo-Israelian“ și care am oferit-o mai apoi cadou prietenilor mei din Israel și cunoscuților din Austria și România. Toți cei care au citit această lucrare au spus că merită a fi publicată. Parerea lor mi‑a dat curaj, și așa a apărut prima mea carte scrisă în limba germană care poartă același nume.

CărţiBune.eu: Povestiți-mi concret ce v-a determinat să scrieți.

Îngrijirea la domiciliu în Austria
Îngrijirea la domiciliu în Austria

Daniela Gumann: Anii de experiență în domeniu m-au învățat că este obligatoriu necesară o chimie între intermediar și colaboratori care presupune empatie, susținere, flexibilitate și comunicare deschisă! Așa am scris 4 cărți in domeniul asistenței sociale. Pentru că mereu auzeam persoane greșit informate cu privire la drepturile și obligațiile lor în Austria, pentru că nu cunoșteau legislația corespunzătoare, am considerat imperios necesar să scriu o carte cu toate informațiile corecte: Cartea se numește ÎNGRIJIREA LA DOMICILIU ÎN AUSTRIA – DREPTURI ȘI OBLIGAȚII. Au urmat si alte titluri.

Citeşte continuarea interviului pe pagina următoare (vezi linkul mai jos).

Acordă o notă articolului!

Comments

comments

CARTEA POATE FI DISPONIBILĂ PE:


Vreau în Clubul de lectură!