Interviu cu Aurelia Grosu, autoare de cărți motivaționale și de dezvoltare...

Interviu cu Aurelia Grosu, autoare de cărți motivaționale și de dezvoltare personală

242
Aurelia Grosu
Aurelia Grosu

De profesie învățătoare, cu o experiență didactică de 40 de ani atât în școli normale, cât și într-o școală specială din Galați, Aurelia Grosu este și o cunoscută autoare de cărți motivaționale și de dezvoltare personală, care a reușit, după o viață zbuciumată, să publice în ultimii ani patru cărți cu subiecte diferite, dar necesare pentru societatea română. Recent, a acordat pentru site-ul nostru un interviu pe care îl prezentăm în continuare.

Ana-Maria Zlăvog: Cum s-a conturat pentru dumneavoastră armonizarea activității didactice, de învățătoare, cu scrierea unor cărți motivaționale și de dezvoltare personală?

Aurelia Grosu: Cariera mea de învățătoare se mulează perfect pe noua preocupare de a scrie pentru cei care au nevoie de dezvoltare personală, de noi modele în viață sau pentru cei care cresc copii, deoarece experiența personală de 40 de ani în domeniul didactic certifică apariția acestor patru cărți ale mele cu brio.

Un învățător are un bagaj de cunoștințe suficient de bine aspectat pentru a transmite și altora lucruri importante despre copii, părinți, bunici, valori morale și înțelepciune adunate cu mare atenție în decursul anilor de apostolat (propagare a unor idei, a unei învățături, îndeplinirea cu abnegație a unei misiuni).

Ana-Maria Zlăvog: Cum percep părinții activitatea dumneavoastră ca autoare ? Sunt interesați să afle că sunteți implicată în mult mai multe activități decât cele uzuale, de la clasă, de zi cu zi, inclusiv scrierea și publicarea unor cărți?

Aurelia Grosu: Îmi face o deosebită plăcere să vă spun că părinții sunt interesați și recomandă aceste cărți. La seminarul pe care l-am organizat în primăvară au venit peste 50 de părinți din Galați, ceea ce denotă că au nevoie de îndrumare în vederea unei educații corecte a propriilor copii. Sunt cititori care îmi scriu că și-au reparat relația părinte-copil după studierea cărților mele Educă-mă cu viziune și Copii educați, părinți împliniți.

Ideea e să dăruim și recomandăm ca majoritatea să înțeleagă atât temperamentele, cât și limbajele iubirii, dar și cât de importantă este dezvoltarea emoțională a micuților. Vizitele mele în școli au demonstrat că nevoia de dezvoltare personală a părinților, bunicilor, educatorilor, etc.este enormă.

Ana-Maria Zlăvog: În relația profesională cu părinții elevilor dumneavoastră este un avantaj faptul că sunteți, totodată, și autoare a unor cărți care, până la urmă, și lor le sunt adresate?

Aurelia Grosu: Da, cred că marele avantaj este al meu, fiindcă documentarea puternică pe care o fac de patru ani încoace în domeniul dezvoltării personale, cât și al educației corecte a copiilor, mă ajută să înțeleg problemele, blocajele sau frământările copiilor cu care lucrez.

Anul acesta sunt învățător-educator la o clasă de adolescenți speciali. E prima dată în viața mea când am contact zi de zi cu acest segment de vârstă și cred că m-au ajutat informațiile din cărțile mele în coordonarea lor. În cazul clasei mele, sunt doar câțiva părinți, restul elevilor crescând cu asistenți maternali sau în cămine. Acolo, educația cu viziune , dacă aș putea spune așa, s-ar impune de urgență, fiindcă părinții sunt absenți din viața copiilor lor.

Ana-Maria Zlăvog: Ce idei importante, opinii, aspecte, mesaje transmit cele patru cărți scrise de dumneavoastră?

Aurelia Grosu: Prima carte este cea mai bună versiune a vieții mele, arătând un drum de la moarte la viață,  de la întuneric la lumină, arată cum poți trece prin cele mai dificile momente din viață. Ești mai puternic decât crezi, din 2013, este emblema unei cărți de dezvoltare personală și spirituală, prin care orice cititor va simți prezenta lui Dumnezeu în viața mea. Este modul meu de a Îl prezenta pe Cel care a stat alături de mine în ”valea umbrei morții”, în cele mai grele situații prin care am trecut de-a lungul timpului, e o carte care poate ridica, încuraja, susține pe cititorul ei.

Picături de suflet în contul înțelepciunii tale, din 2014, este o bijuterie concepută și scrisă în colaborare cu 23 de români din țară și de peste hotare, e o carte plină de învățături și înțelepciune care poate sta pe masa fiecărui romăn, o carte de dezvoltare personală și morală la care am muncit enorm și care mi-a adus satisfacții deosebite.

Educă-mă cu viziune, din 2015, constituie începutul unui proiect național prin care îmi doresc ca părinții, bunicii, educatorii, asistenții maternali, etc.să afle cât mai multe informații utile despre modul în care putem crește eficient și sănătos noua generație care pare a fi complet diferită de a noastră, a adulților. Diferitele teme abordate de mine și alți specialiști-colaboratori pot ajuta pe cei care doresc să crească corect, să educe cu o nouă viziune tânăra generație. Cred din inimă că experiența mea de 40 de ani de cadru didactic, de mamă și scriitor care a făcut din dezvoltarea sa personală și educație pasiunea vieții sale, va influența pozitiv viețile cititorilor săi.

A patra carte, o carte importantă, care vine să completeze proiectul început în 2015, Copii educați, părinți împliniți (2016), se vrea a fi cât mai concentrată pe nevoile actuale ale părinților și copiilor.

Cred că am adus valoare prin cărțile mele și multă experiență, cred că aceste cărți ar putea schimba relațiile și modul de abordare între adulți și copii, adolescenți, tineri, etc. Cred că dezvoltarea personală este cea mai importantă într-o lume agitată, negativă și plină de frustrări. Cred că printr-o gândire constructivă vom putea crește copii bine educați și disciplinați mental. Cred cu putere că cele patru cărți s-au scris atât de repede printr-o inspirație clară de Sus, iar eu am fost mijlocul prin care Dumnezeu a transmis voia Sa oamenilor care vor lectura aceste materiale.

Ana-Maria Zlăvog: Ce reprezintă scrisul pentru dumneavoastră?

Aurelia Grosu: Scrisul e ceva care vine din interiorul meu, o eliberare și un mod în care mă pot face auzită, fiindcă am o experiență care îmi oferă subiecte vaste pe care le pot despacheta și din care putem învăța lecții prețioase de viață! Sunt omul care mă pun la dispoziția celorlalți, pentru a-i învăța și a-i îndruma în mod corect, să nu repete greșelile generațiilor trecute și cred cu toată inima că noi, românii, avem nevoie de o resetare majoră în modul de a gândi și în dezvoltarea personală a fiecăruia.

Sper să fiți de acord că este o reală nevoie de schimbare, de o educație aleasă cu grijă, căci devenim ceea ce gândim și trăim după convingerile pe care le avem din educația primită acasă și la școală ! Revigorarea unui popor stă în resetarea mentală, în accesarea potențialului nevalorificat interior al fiecăruia, în întoarcerea la bun-simț și la valori morale.

Ana-Maria Zlăvog: Ce planuri de viitor aveți, ce idei noi vor prinde contur în alte cărți ? Momentan, lucrați la ceva anume?

Aurelia Grosu: În perioada 2013-2016 am muncit enorm atât la dezvoltarea mea personală, cât și pentru scrierea acestor patru cărți importante. De-a lungul acestei perioade scurte de timp am făcut documentare, am studiat, am făcut evenimente, am răspuns invitațiilor televiziunilor din Galați și București, am fost invitată în școli și licee, unde am aflat problemele cu care se confruntă tânăra generație, cât și părinții, bunicii și educatorii, am lucrat în același timp ore întregi la educarea copiilor cu care lucrez la școala unde funcționez ca și cadru didactic de mulți ani. Munca, disciplina, perseverenta au adus în viața mea rezultate măsurabile

Consider și că o mini-vacanță mă va ajuta să îmi refac rezervorul de creație, imaginație si intuiție. Uneori, am nevoie să mă întâlnesc cu mine într-un proces de autoevaluare, de reflecție și organizare mentală. Acum sunt într-o astfel de perioadă binemeritată. Îmi doresc și să merg în școli mai mult, acesta este visul și menirea mea… Aștept noi colaborări cu cadre didactice interesate de o schimbare de mentalitate, sunt dispusă să învăț, să aduc valoare acolo unde se cere prezența mea.

Da, mă gândesc serios și la scrierea următoarei cărți și la un subiect care mă frământă de mult, o carte adresată femeii din România și de peste hotare, acestui segment social care are nevoie de ceva special. Cred că voi fi inspirată să scriu despre femei și pentru femei prin harul lui Dumnezeu care ne-a creat fiice, mame, surori, soții, etc.

Ana-Maria Zlăvog: Vă rog să transmiteți un mesaj cititorilor site-ului și revistei Cărți Bune…..Vă mulțumim !

Aurelia Grosu: Vă doresc din inimă să vă regăsiți puterea interioară, să vă încredeți în Dumnezeu în toate domeniile vieții dumneavoastră, să fiți sănătoși și mult mai puternici decât credeți că sunteți, să aveți o viață binecuvântată, plină de iubire și generozitate!

Acordă o notă articolului!

Comments

comments

CARTEA POATE FI DISPONIBILĂ PE:


Vreau în Clubul de lectură!