Ana Blandiana, invitată la Brăila, cu prilejul Simpozionului Național Timp (de)scris

Ana Blandiana, invitată la Brăila, cu prilejul Simpozionului Național Timp (de)scris

241
Ana Blandiana, invitată la Brăila
Ana Blandiana, invitată la Brăila

Cu prilejul desfășurării Simpozionului Național TIMP (DE)SCRIS, de vineri, 5 mai 2017, începând cu ora 17.00, în sala de conferințe a Muzeului Brăilei „Carol I” (din Piața Traian, nr. 3), publicul brăilean (și nu numai) se va întâlni cu renumita scriitoare Ana Blandiana, invitată ca membru de onoare în juriul Festivalului Național de Creație și Interpretare ce îi poartă numele.

Ana Blandiana (pseudonimul literar pentru Otilia Valeria Coman, prin căsătorie, Rusan)  este una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane, autoare a peste 26 de cărți publicate în limba română și a 60 de volume apărute în alte 26 de limbi, este  membru al Academiei Europene de Poezie, al Academiei de Poezie „Stephane Mallarme” și  al Academiei Mondiale de Poezie, membru corespondent al Academiei Române.

Festivalul Național de Creație și Interpretare „Ana Blandiana”, FAB (http://www.festival-anablandiana.ro), organizat excepțional, din 2012, se află la cea de-a VI-a ediție, fiind inițiat și organizat de Școala Gimnazială „Constantin Sandu Aldea” din Brăila (structură a Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”), prin contribuția extraordinară a doamnei profesoare, dr. Gabriela Vasiliu.

La toate edițiile acestui festival ce îi poartă numele, Ana Blandiana a fost prezentă la Brăila (până anul trecut, însoțită de soțul său, scriitorul Romulus Rusan).

Simpozionul Naţional Timp (de)scris

Alături de Ana Blandiana, la ediția din acest an mai sunt invitații scriitorii: Nicolae Băciuț, Nicolae Grigore Mărășanu, Radu Voinescu, Constantin Gherghinoiu, Ostaș Valeriu, Ion Găină, Ana Maria Gîbu, Corneliu Goldu.

La dezbateri vor participa elevi (creatori de poezie, proză, eseu, teatru etc.) și profesori coordonatori din Brăila, Galați și Căușeni (Republica Moldova).

Coordonatorul festivalului: Gabriela Vasiliu, profesor.

Moderatorul simpozionului: Viorel Coman, critic literar.

Vom reveni cu detalii și imagini.

Acordă o notă articolului!

Comments

comments

CARTEA POATE FI DISPONIBILĂ PE:


Vreau în Clubul de lectură!